Bijholteontsteking

Bijholteontsteking of sinusitis is een vervelende aandoening die in het dagelijks leven veel last geeft. Westerse artsen behandelen deze aandoening met antibiotica of het uitzuigen van de sinussen. Vaak zonder blijvend resultaat. Ling Zhi praktijk benadert deze aandoening van de Oosterse kant. Met 20 jaar ervaring in de aanpak van bijholte-ontsteking lijkt het erop dat de oplossing gevonden is. Ling Zhi praktijk weet zulke goede resultaten te boeken dat zelfs cliënten uit andere delen van de wereld de praktijk weten te vinden…

Wat is bijholte-ontsteking?

Bijholteontsteking of sinusitis, wordt veroorzaakt door bacteriën, virussen of soms een allergie in de slijmvliezen van de beenholten in het voorhoofd aan de neuswortel. Dit is dikwijls een gevolg van een verkoudheid, waardoor dik slijm de bijholten, die door kanaaltjes in verbinding staan met de neus, worden gevuld. Dit heeft tot gevolg een pijnlijk en drukkend gevoel aan de bovenkant van het gelaat en rond de ogen. Ook is er soms sprake van hoofdpijn. De aandoening komt vooral veel voor bij volwassenen. De ontstekingen kunnen een chronisch karakter krijgen. Leegzuigen van de holten kan dan nodig gevonden worden. Een KNO-arts kan met een CT-scan van het hoofd goed zien waar de problemen zich voordoen.

 

Verschil tussen acute en chronische sinusitis

Acute bijholteontsteking is een normale complicatie van een verkoudheid en gaat meestal met een paar dagen weer over. Bij chronische bijholteontsteking zijn de bijholten heel vaak of zelfs continu verstopt. Ze zijn dan gevuld met slijm dat vaak geïnfecteerd is.

Klachten

Bijholteontsteking geeft meestal veel klachten:

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Niet helder kunnen nadenken
  • Neusverstopping
  • Hoestklachten

 

Hoe krijg je het?

Soms ligt de aanleiding voor chronische bijholteontsteking in een allergie (bijvoorbeeld hooikoorts) waardoor de slijmvliezen van de neus en de bijholten voortdurend geïrriteerd zijn. Soms ook is een ‘eenvoudige’ bijholteontsteking niet geheel ‘weggewerkt’, waardoor een nieuwe verkoudheid meteen weer een sinusitis wordt.

Hoe kom je er vanaf? De Westerse benadering

Een huismiddeltje dat vaak wordt aanbevolen bij een acute bijholteontsteking als complicatie van een verkoudheid is het spoelen met zout water. Bij de drogist wordt Otrivin verkocht. Otrivin is een geneesmiddel met de werkende stof Xylometazoline, dit is een middel dat het neusslijmvlies doet slinken. Het vernauwt de bloedvaatjes in het neusslijmvlies. Een westerse arts zal een antibiotica kuur voorschrijven als er sprake is van een bacteriële infectie. Chronische bijholteontsteking wordt aangepakt met ontstekingsremmers en/of een antibioticakuur. Vaak helpen deze niet goed. Als er een verwijzing naar een KNO arts volgt zal deze vaak de holten leegzuigen. Veel mensen hebben korte tijd na deze behandeling weer dezelfde klachten. Kortom: de westerse benadering is niet echt succesvol.

Hoe kom je er vanaf? De benadering van onze praktijk.

Het probleem bij bijholteontsteking is het slijm. Het slijm in de neusholten is de voedingsbodem voor bacteriën. Als het slijm dus niet wordt aangepakt zorgen de bacteriën ervoor dat de klachten voortduren en verder verergeren. Met kruiden die het slijm oplossen bereiken wij over het algemeen zulke goede resultaten dat zelfs cliënten uit andere delen van de wereld ons weten te vinden. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat onze aanpak van het probleem pittig is, maar de meeste cliënten zeggen achteraf dat het de moeite waard is geweest. Aan het eind zijn ze letterlijk ‘opgelucht’ : ze kunnen weer ademen! Het volle gevoel is weg en de hoofdpijn is verdwenen..

Meer informatie en/of een afspraak

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van onze praktijken in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Veel ervaringen van andere cliënten kunt u op deze pagina nalezen. Er is ook een video beschikbaar.

Reacties zijn gesloten.