Blaasontsteking

Een blaasontsteking of cystitis is een veel voorkomende klacht bij vrouwen. Een schatting leert dat ongeveer 1/3 deel van de vrouwen voor haar 24e verjaardag al tenminste 1 keer een blaasontsteking heeft gehad. Ongeveer de helft van de vrouwen krijgt hier tenminste 1 keer in het leven mee te maken. Wanneer een vrouw zich met typische klachten als vaak naar het toilet moeten; een brandend gevoel en pijn tijdens het plassen; slechts enkele druppels plassen, bij de huisarts meldt, wordt er vaak en snel een antibiotica kuur voorgeschreven. Bij mannen komt een blaasontsteking veel minder voor. Nader onderzoek is dan geboden. Tja, het is niet eerlijk verdeeld…

blaasontsteking acupunctuur

Oorzaken

Een blaasontsteking wordt meestal veroorzaakt door een bacterie (vaak de e-coli), en is vaak acuut van aard. Er kan ook sprake zijn van irritatie of beschadiging van de blaaswand. Dit is meer chronisch van aard en wordt dat interstitiële cystitis genoemd. Er is opvallend vaak sprake van een terugkerende infectie binnen 6 maanden na behandeling met antibiotica.

Helpt acupunctuur bij een blaasontsteking?

Veel vrouwen met een blaasontsteking merken dat acupunctuur vrij goed helpt. Al na enkele acupunctuurbehandelingen worden de symptomen minder. Als na de acute fase de acupunctuur wordt voortgezet ervaren veel vrouwen dat de blaasontsteking ook niet meer terugkeren. Voor veel vrouwen die herhaaldelijk met antibiotica zijn behandeld is dit een behoorlijke opluchting.
De interstitiële cystitis vraagt meer tijd voor een goed resultaat. Een kleine studie heeft uitgewezen dat ongeveer 81 procent van de vrouwen baat heeft bij de acupunctuur om symptomen als pijn en vaak naar het toilet moeten te verminderen

blaasontsteking

Maatwerk

De Chinese geneeswijzen kijken altijd naar u als een geheel. U komt niet als vrouw met blaasontsteking, maar als vrouw (er is er maar één zoals u). Wellicht hebt u baat bij enkele op maat gesneden leefstijl- of voedingsadviezen. Kruiden kunnen deel uitmaken van het advies. Chinese geneeswijzen zijn al eeuwenlang veilig en effectief. Het is erop gericht uw immuunsysteem te versterken en het herstelvermogen van het eigen lichaam te verbeteren.

Meer informatie?

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Referenties:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1447293/

Reacties zijn gesloten.