Burn-out

Burn-out is het gevoel opgebrand te zijn. Je kunt geen energie of motivatie meer vinden om dagelijkse bezigheden uit te voeren. De term burn-out gebruikt men meestal bij werk-gerelateerde oorzaken. Verondersteld wordt dat een burn-out kan ontstaan na langdurige blootstelling aan teveel stress (op het werk). Het heeft veel dezelfde symptomen als hevige vermoeidheid of depressie.

burn-out en acupunctuur

Wat doet acupunctuur?

In de Chinese geneeskunde is er sprake van een bron van vuur in alle lichamelijke processen. Het vuur verwarmt het lichaam. Dit vuur is soms goed te herkennen: je bent enthousiast voor een nieuw project of uitdaging, of je staat in vuur en vlam. Bij burn-out is dit vuur ‘gedoofd’. Oorzaak is meestal een langdurig teveel aan inspanning (yang) in combinatie met een langdurig tekort aan rust en herstel (yin). Met acupunctuur willen we het vuur weer opstoken en de verstoorde balans tussen yin en yang herstellen.

Behandeling bij Lingzhi praktijk voor acupunctuur.

Een behandeling begint bij ons met een uitgebreid intake, waarin de klachten in de context van uw leven worden geplaatst. Onderdeel van de intake is ook een Chinese diagnose waarbij onder andere de pols wordt gevoeld. De diagnose leidt tot een behandelplan, waarin ook de verwachtingen voor verbetering wordt opgenomen. Wij werken met klassieke acupunctuur. Dat betekent dat steriele naalden op verschillende plekken van het lichaam worden gezet. Dit doet geen pijn. Bij burn-out klachten maken we ook graag gebruik van warmte.

Meer informatie of afspraak?

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Reacties zijn gesloten.