chronische ontstekingen

Als heel klein kind had ik al te lijden onder een chronische oorontsteking. Dit heeft misschien tot gevolg gehad dat ik nu oorsuizingen heb en bij het slikken altijd een soort van krakend geluid in mijn oren. Ook behoor ik tot die kleine groep mensen voor wie het onmogelijk is om zich met een ‘scubadive’ uitrusting onder water te begeven, omdat ‘buizen van Eustachius’ bij mij zodanig verstopt zitten dat het door duikers toegepaste ‘clearen’ onmogelijk is. Tevens heb ik als kleuter tot twee maal toe een heftige Hepatitis B infectie gehad die mij immuunsysteem geen goed heeft gedaan en waardoor kleine infecties zonder extra aandacht gemakkelijk kunnen uitgroeien tot chronische aandoeningen.

Al tientallen jaren heb ik last gehad van kriebel in de keel en verstopte neus. Ook zijn er bepaalde voedingsmiddelen die bij mij onmiddellijk leiden tot ernstige griepachtige verschijnselen, m.n. die voeding die schimmels (brie) of onnatuurlijke (trans-)vetten bevatten. Na dus wat dat laatste betreft eens flink gezondigd te hebben kreeg ik acuut last van een pijnlijk vol-aanvoelend hoofd, hoofdpijn, loopneus en een voortdurende aandrang tot kuchen.

Tenslotte heb ik mij van mijn werk ziek moeten melden en ben ik op zoek gegaan naar een therapie. Eerst naar de apotheek voor wat homeopathische zelfzorg-middelen. Maar dat liep – zoals bij mij vaker het geval is bij de toch al te vaak op symptoombestrijding samengestelde homeopathie – faliekant mis: slijm in keel en neus begonnen weliswaar op te drogen, maar ik kwam te lijden onder een intense constipatie als bijwerking van deze middelen.

De reguliere medicijnman (huisarts) kan eigenlijk maar twee dingetjes doen: toedienen van grote dosis antibioticum (wat in dit geval meestal niet werkzaam is en juist bijdraagt aan het probleem) of wegsnijden van eventuele neuspoliepen (waarna het probleem altijd weer terug komt).

Tenslotte kwam ik in aanraking met de – om het zo maar te noemen – snuff-therapie van Lingzhi praktijk, waarbij ik regelmatig langs ging bij de praktijk om in neus en oren een kruidenmengsel ingeblazen te krijgen. Het effect hiervan was, maar men mij vooraf al op alert had gemaakt, nogal intens! Ik heb echt zo’n vijf weken achter elkaar lopen snuiten, niezen, hoesten en proesten, waarbij een veelkleurigheid en veelvormigheid aan, zeg maar, oude ‘huisdieren’ uit mijn hoofdholten werden verdreven. Een normale zakdoek is in dit geval niet afdoende: de wasmachine heeft hard gewerkt met een vloed aan moeilijk uitwasbare badhanddoeken. Maar… hoewel het mijn geduld (en mijn financiën) op de proef heeft gesteld kan ik nog afloop van deze weken slechts beamen dat de therapie van Lingzhi praktijk werkt. Trouwen ook de kruiden en professioneel toegepaste acupunctuur hebben op mijn lichaam een zeer weldadig effect bewezen.

Kees C.

Reacties zijn gesloten.