Corona / Covid-19 -protocol

Op de praktijk werken we gezond, veilig en met verstand.


Heeft u binnenkort een afspraak bij ons? Dan willen wij u ter voorbereiding vragen het onderstaande goed door te nemen.
Om besmetting binnen onze praktijk zoveel mogelijk te beperken hanteren wij de volgende regels:

 1. Wij kunnen u niet behandelen als er sprake is van een van de volgende situaties:
  – U heeft een of meerdere van de volgende – ook milde – symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
  – U heeft de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad
  – U heeft huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten
  – Er is bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen COVID-19
  vastgesteld
  Kom in dit geval niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact met ons op. Verzet uw afspraak ook bij twijfel.
 1. Bent u 70 jaar of ouder of valt u in de risicogroep: wees dan extra voorzichtig. Een afspraak is alleen mogelijk indien de behandelingen voor u echt noodzakelijk zijn. 
 1. De RIVM basisregels gelden verder uiteraard: geen handen schudden, wel handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en meteen weggooien, houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
 1. Neem 2 eigen grote handdoeken (dekens) mee. 
 1. Kom alleen naar de afspraak. In verband met de nieuwe wettelijk Corona maatregelen dienen alle cliënten voor iedere bezoek een vragenlijst te beantwoorden. 
 1. Ontsmet bij binnenkomst uw handen met de alcohol die op de balie staat of was uw handen bij de wastafel. Handalcohol is ook aanwezig in iedere behandelkamer voor gebruik.
 1. Iedereen op de praktijk heeft een mondkapje op. Wij stellen kosteloos mondkapjes beschikbaar als u zelf geen mondkapje heeft.
 1. Ga thuis naar de WC. Uitsluitend bij hoge nood kan u gebruik maken van de WC op de praktijk. Doorspoelen met WC deksel erop en graag de WC na afloop schoonmaken met de schoonmaakdoeken die er liggen. Was en droog uw handen na afloop.
 1. Alle intakegesprekken voor nieuwe patiënten zullen telefonisch plaatsvinden, dit om de contactmomenten zoveel mogelijk te beperken.
 1. De 1,5 meter afstand kunnen wij uiteraard niet hanteren tijdens het voelen van de pols, het lichaamsonderzoek, het plaatsen en verwijderen van de naalden. Alle overige momenten zal de 1,5 meter afstand uiteraard worden gehanteerd.
 1. Tijdelijk geen cupping therapieën op de praktijk. 
 1. Na iedere behandeling worden de kamers grondig ontsmet met wegwerp schoonmaakdoekjes met 80% alcohol. Alle deurhandels worden regelmatige met alcoholische schoonmaakdoekjes (80%) gereinigd. 
 1. Betaal zoveel mogelijk contactloos. De pinautomaat wordt na iedere contactpintransactie met alcohol 80% ontsmet.
 1. Mochten wij overgaan tot sluiting van de praktijk ivm nieuwe Coronamaatregelen, dan zal deze op onze website worden vermeld en zullen onze cliënten worden geïnformeerd.
 1. Mocht u vragen en of opmerkingen hebben neem gerust contact met ons op. Bedankt voor uw medewerking en wij kijken ernaar uit u binnenkort (weer) te mogen helpen!


Besef dat wij Corona-besmettingen niet 100% kunnen voorkomen, zelfs niet met inachtneming van bovenstaande maatregelen. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.