Depressie

Een echte depressie is een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of zware neerslachtigheid. In het normale spraakgebruik wordt de term ‘depressief’ vrij snel gebruikt voor een situatie waarin iemand in een dip of in de put zit. Dit gevoel kan vreselijk zijn, nergens geen zin meer in, een uitzichtloze situatie met weinig perspectief.

Bij een echte depressie is het belangrijk om een goede psychiater te zoeken. De psychiater kan medicijnen voorschrijven die de depressie zoveel mogelijk kan bedwingen. Een depressie is vaak fysiologisch van aard, soms is er een tekort aan belangrijke hormonen of doen die hormonen hun werk niet goed.

Depressie en acupunctuur: wat is mogelijk?

In het geval van een echte depressie (dus waarbij u onder behandeling staat van een psychiater) kunnen wij u ondersteunen op basaal niveau. We vullen bijvoorbeeld energetische leegten aan, en  stoken het vuur van uw lichaam weer op als dit gedoofd is. Eventuele bijwerkingen van de medicijnen kunnen we veelal verminderen.

Is er geen sprake van een (klinisch gediagnosticeerde) depressie maar wel van een flinke dip, dan is acupunctuur een goede keus bij de weg uit de put. We hebben oog voor de vraag hoe u in de put bent gekomen, en hoe u zelf de weg omhoog voor u ziet. Stap voor stap moet het lichaam weer opgebouwd worden. Het bloed en de energie moeten weer vrij gaan stromen. Emotionele en energetische blokkades moeten uit de weg worden geruimd. Wij richten ons hierbij zowel op de korte termijn als op de lange termijn. Op korte termijn is het zaak dat u zich snel weer beter gaat voelen. Op lange termijn is het belangrijk dat u niet weer in de put terecht komt.

depressie en acupunctuur

Behandeling bij Lingzhi praktijk voor acupunctuur.

Een behandeling begint bij ons met een uitgebreid intake, waarin de depressie in de context van uw leven worden geplaatst. Onderdeel van de intake is ook een Chinese diagnose waarbij onder andere de pols wordt gevoeld. De diagnose leidt tot een behandelplan, waarin ook de verwachtingen voor verbetering wordt opgenomen. Wij werken met klassieke acupunctuur. Dat betekent dat steriele naalden op verschillende plekken van het lichaam worden gezet. Dit doet geen pijn. Bij depressieve klachten maken we ook graag gebruik van warmte.

Meer informatie of afspraak?

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Reacties zijn gesloten.