Diarree

Wat is het?

Diarree is een onaangename aandoening die klachten geeft als dunne, waterige ontlasting, die vaak samen gaat met buikpijn en regelmatig met misselijkheid, overgeven, koorts, spierpijn en hoofdpijn. Het kan door verschillende oorzaken ontstaan, zoals bijvoorbeeld een virusinfectie van het spijsverteringskanaal, door bacteriën en parasieten. Diarree kan ook een bijwerking zijn van verschillende medicijnen, zoals antibiotica. Chronische of steeds terugkerende diarree kan wijzen op een ernstiger afwijking, zoals een chronische infectie of darmontsteking. Ga altijd naar de huisarts als de klachten langer dan een week duren of als u last krijgt van uitdroging, en natuurlijk als u het zelf niet vertrouwd.

Zelf doen

Drink veel water, bouillon of slappe thee. Drink geen koffie en zuivelproducten. Eet een paar dagen sober en licht verteerbaar voedsel. Als het weer iets beter gaat kunt u geleidelijk wat meer vast vezelarm voedsel eten.

Chinese zienswijze
De Chinese geneeskunde bekijkt de mens in zijn geheel. Hoe kan het dat u op dit moment last heeft van diarree, of hier zo vaak last van hebt?  Of juist afwisselend diarree en constipatie? Is er iets veranderd in uw leven? Zijn er andere veranderingen in uw gezondheidstoestand? We kijken naar de oorzaak van de klachten en proberen met acupunctuur en adviezen zowel de oorzaak aan te pakken als ook de klachten te verminderen.

Onze aanpak
Als u bij ons komt beginnen we daarom altijd met het stellen van en diagnose volgens de Chinese geneeswijzen: we stellen vragen over uw gezondheid en leefwijze, we voelen de pols, kijken naar uw tong en ogen. Samen geeft dit een beeld van het energetisch functioneren van het lichaam. De diagnose leidt tot een behandelplan. In het behandelplan staat onder meer hoe we de klacht willen oplossen of verminderen en hoeveel behandelingen we nodig denken te hebben. Dit behandelplan wordt met u besproken. Wij werken voornamelijk met klassieke acupunctuur. Op verschillende plekken op het lichaam worden naalden gezet om de energie te bewegen. Vaak krijgt u ook adviezen die u in uw dagelijks leven kunt toepassen om de klachten te verminderen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken neem dan contact op met één van onze praktijken voor acupunctuur in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag


Over Chinese geneeswijzen

Oude Taoistische concepten als Yin en Yang vormen de basis voor de manier  waarop men in het Oosten tegen gezondheid en ziekte aankijkt. Gezondheid is de harmonieuze balans van geest en lichaam met de omgeving. Bij ziekte is dit evenwicht verstoord en ontstaan er problemen met uw gezondheid. Het gaat dus altijd om u met uw eigen ziektegeschiedenis en levenspatroon. Daarom zijn er geen standaard-oplossingen en kant-en-klare recepten. Een behandeling is altijd maatwerk. Daarbij hebben wij oog voor de oorzaken van het probleem en uw huidige klachten.

In onze praktijken wordt op een natuurlijke en pijnloze manier  gewerkt om de balans in uw leven weer te herstellen. We gebruiken hiervoor eeuwenoude kennis en technieken, maar ook de moderne wetenschap. Samen sterk. We heten u van harte welkom in één van onze praktijken voor acupunctuur in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. 

Reacties zijn gesloten.