Gewichtsproblemen

Op straat ziet u weinig dikke Chinese mensen. En ook met het ouder worden blijven de meeste Chinese mensen slank. Het geheim? Gezond eten en goed bewegen. Het andere geheim is het gebruik van afslankkruiden en acupunctuur. Acupunctuur houdt meer in dan alleen het zetten van naalden. Het kijkt naar jouw lichaam, wat er uit balans is en waarom je teveel eet. Eet je juist weinig en kom je daar veel van aan? Eet je uit onrust, stress of heb je altijd een hongergevoel? Met acupunctuur kunnen deze problemen worden aangepakt. Het brengt je lijf, geest en spijsverteringssysteem terug in balans. Hierdoor val je af en heb je minder trek in (ongezond) voedsel.

gewichtsproblemen en acupunctuur

Bloedsuikerspiegel

Een probleem bij het afvallen is vaak een sterk wisselende bloedsuikerspiegel. Als uw bloedsuikerspiegel daalt, zal uw lichaam gaan schreeuwen om voedsel, en met name om zoet voedsel. Dan stijgt de bloedsuikerspiegel weer snel en voelt u zich weer goed. Maar even daarna voelt u zich weer slap, trillerig en geïrriteerd en moet u weer iets eten. Op die manier is het natuurlijk erg moeilijk om minder zoetigheid te eten en veel mensen merken ook dat dit ze niet lukt.Door het toepassen van acupunctuur kan de bloedsuikerspiegel stabieler blijven waardoor u minder behoefte krijgt aan eten. Ook zult u merken dat u meer energie krijgt.

Miltmeridiaan

Een wisselende bloedsuikerspiegel wordt meestal toegeschreven aan een te zwak werkende Miltmeridiaan. Deze moet zorgen voor de spijsvertering en het verwerken van de voeding tot energie.De Miltmeridiaan werkt nauw samen met de Maagmeridiaan, die vaak gaat overwerken als de Milt zwak is. Een te sterk werkende Maagmeridiaan kan zich uiten in een grote honger.

Nierenergie

Degenen die al heel weinig eten en toch niet afvallen, hebben naast een zwakke Miltmeridiaan ook last van een zwakke Niermeridiaan, die moet zorgen dat het verbrandingsvuurtje in het lichaam goed moet blijven branden. Er is dan te weinig Yang energie waardoor er te weinig verbrand wordt.

Al deze aspekten worden bekeken en behandeld bij de acupunctuurbehandeling waadoor het een stuk makkelijker wordt om af te vallen. Ook zal deze kennis helpen bij het samenstellen van een voor uw situatie optimale voeding. Als u meer wilt weten over de Chinese benadering van afvallen kunt u contact opnemen met Lingzhi praktijk.

Afvallen met acupunctuur? Is dat voor mij een oplossing?

U bent niet de enige die deze vraag stelt want overgewicht blijkt een steeds groter probleem te worden. Mede doordat het tegenwoordig heel gewoon is om te snoepen, te snacken en te snaaien.

De afslank industrie is hier vol op gesprongen. Afslankpillen, theetjes, diëten, weightwatchers, trainingsprogramma’s, liposuctie, maagbandjes, fitness, tv programma’s, enz. Alles om af te vallen.

JoJo-effect

Maar, het overgrote deel van de mensen die meedoen aan die afval behandelingen, valt wel af en soms erg veel, maar, in hetzelfde tempo waarin men afviel, is men ook weer te zwaar geworden. Vaak nog zwaarder dan voorheen.

Het terugkeren naar overgewicht is zeer eenvoudig. Na drie maanden van diëten, hunkeren de meeste mensen naar een normale maaltijd. Weer eens lekker eten. Door het dieet vallen de meeste mensen wel af, maar verder verandert er niets. Waarom is men te zwaar geworden? Soms door medicijnen, maar meestal doordat men te veel eet. Om af te vallen moet men minder eten, om niet weer zwaarder te worden moet men dus niet weer meer gaan eten.

Vol=vol

Dit klinkt gemakkelijker dan het is. De maag, zie het als een soort ballon, wordt, door te eten, gevuld. Er wordt wat maagzuur aan de voeding toegevoegd en dan kneedt de maag het eten. In het verleden is de maag regelmatig opgerekt door een te grote hoeveelheid eten. Het gevolg: U krijgt steeds later het seintje uit de maag: stoppen, ik zit vol.

De beste manier om af te vallen is dan ook: minder eten en voor de toekomst: niet weer méér gaan eten. Drie keer per dag eten en ’s avonds na 19.00 uur niet meer eten. Dat verteert toch pas morgenvroeg. Veel en goed drinken. Vooral in de herfst en winter lauwwarm water drinken, ongeveer lichaamstemperatuur. Dus géén koud water drinken. Warm water is beter.

Onze benadering

De manier waarop er in Lingzhi praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde acupunctuur wordt gedaan om gewichtsafname te bereiken, is dan ook gericht op:

  • ten eerste: het afvallen
  • ten tweede: niet weer zwaarder worden.

Sinds kort doen we het zogenaamde drie stappen plan. Eerste stap is: acupunctuur, tweede stap is een licht dieet mét acupunctuur en de derde stap is het dieet met extra Chinese kruiden én acupunctuur. Weinig mensen vallen hier niet mee af. Als u uzelf zover kunt krijgen om daarna niet weer méér te gaan eten, dan wordt u ook bijna niet meer zwaarder.

Ook krijgen de mensen het advies wat aan lichaamsbeweging te doen. Geen topsport, maar gezond bewegen. Dagelijks een stevige wandeling is vaak al voldoende.

Ook voor U?

Wilt u ook afvallen door middel van acupunctuur, bel dan even met de dichtstbijzijnde Lingzhi praktijk voor acupunctuur en Chinese kruiden. Lingzhi praktijken zijn gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Bijkomend voordeel is dat de meeste verzekeringsmaatschappijen deze behandeling, volledig of gedeeltelijk, vergoeden. Kijk hier voor meer informatie over vergoedingen.

Reacties zijn gesloten.