Hoge bloeddruk

Wat is hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk is een sluipende aandoening. De meeste mensen met hoge bloeddruk hebben geen klachten, en eenderde is zich niet eens van hun kwaal bewust. Het gevaar van de aandoening ligt in de schade die het op de lange termijn kan toebrengen aan het hart, de hersenen, nieren en ogen. In onze praktijk nemen we daarom bij veel mensen de bloeddruk op. Voor veel mensen is het dan even schrikken. Een meting met een bloeddrukmeter is echter wel een momentopname. Om echt de diagnose hoge bloeddruk te kunnen stellen zijn meer metingen nodig.

hoge bloeddruk en acupunctuur

Wat kunt u zelf doen?

Let op voeding, voeg geen zout aan uw eten toe, let op uw gewicht en ga indien nodig afvallen, beweeg meer, stop met roken en verminder indien nodig het drinken van alcohol. Als de huisarts het nodig acht, zal hij  medicijnen voorschrijven die de bloeddruk kunnen verlagen. Het vinden van een voor u geschikt medicijn kan in stappen verlopen, als het eerste medicijn niet optimaal werkt. U mag niet op eigen initiatief stoppen met deze middelen.

Acupunctuur en hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk is meestal het gevolg van teveel yange energie, te veel hitte en/of stagnatie van energie en bloed. Dit is te herkennen aan bijvoorbeeld stijve spieren in bijvoorbeeld de nekregio, vaak zien we ook hoofdpijn, een algemeen spanningsgevoel, vaak moeten geeuwen, een kort lontje of geïrriteerdheid. Met acupunctuur proberen we de druk te laten afvloeien, waardoor de bloeddruk daalt. Tijdens het zetten van de naalden zien we vaak al effect. Om dit ook blijvend te verlagen is het vaak nodig enkele gezonde keuzes in het dagelijks leven te maken.

hoge bloeddruk en acupunctuur

Diagnose

Een consult bij Lingzhi praktijk voor acupunctuur begint met het stellen van een diagnose. Dit gebeurt in een vraaggesprek, waarbij op een systematische manier uw gezondheidsproblemen in zijn geheel aan de orde komen, daarnaast bekijken we de tong, voelen we de pols en kijken in de ogen (de spiegel van de ziel). De laatste methoden geven een goed beeld van uw energetisch functioneren en de ernst van de klachten. Ook geeft dit een prognose voor de duur van de behandeling en de mate van herstel. Het behandelplan wordt met u besproken.

Klassieke en electro-acupunctuur

Wij werken met klassieke acupunctuur, dat betekent dat naalden overal op het lichaam gezet kunnen worden. De naalden zijn steriel verpakt en worden altijd maar één keer gebruikt. Het inbrengen van de naalden doet geen pijn: vaak voelt u een soort tinteling, een wat zwaar gevoel of het bewegen van energie. De behandeling duurt ongeveer een uur. Bij  pijnklachten (zoals nek- en rugklachten, schouder- of knieklachten) versterken we het effect van de behandeling door de naalden elektrisch te stimuleren.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. U bent van harte welkom in één van onze praktijken in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

Reacties zijn gesloten.