Kosten

Het eerste consult kost €70,00. Vervolgconsulten kosten  €55,00.

U dient na de behandeling contant of per pin te betalen.

Heeft u alleen een basis zorgverzekering?

De kosten voor acupunctuur worden helaas nog niet gedekt vanuit de basisverzekering. U komt niet in aanmerking voor een vergoeding voor acupunctuur en andere ‘alternatieve geneeswijzen’. Uiteraard bent u natuurlijk van harte welkom. U kunt elk jaar in december overwegen of u voor het komende jaar wel een aanvullende verzekering wenst.

Heeft u ook een aanvullende zorgverzekering?

Als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten met daarin de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’, krijgt u de kosten vaak grotendeels terug. U moet na het consult wel eerst bij ons betalen. De nota die u meekrijgt kunt u dan opsturen naar uw zorgverzekering. Vaak kan dit heel simpel met een app op uw mobiele telefoon. Gelukkig betalen ze het bedrag meestal snel terug. Eventueel aanbevolen supplementen komen niet voor vergoeding in aanmerking.

Hoeveel krijgt u terug van de zorgverzekering?

Dit is afhankelijk van uw polis. Meestal krijgt u een maximum bedrag per consult, met een maximum bedrag op jaarbasis.

Op deze website kunt u zien of uw zorgverzekeraar alternatieve geneeswijzen vergoedt. Om het zeker te weten kunt u natuurlijk ook zelf even in uw polis kijken of bellen met uw zorgverzekeraar of vraag het ons.

Arts – geen arts

Sommige zorgverzekaars maken een onderscheid tussen een arts-acupuncturist (iemand is bijvoorbeeld huisarts of tandarts en is daarnaast ook acupuncturist) en acupuncturist (iemand heeft wel 4 jaar acupunctuur gestudeerd, en weet ook heel veel over Westerse geneeskunde, maar is geen arts). Wij zijn geen artsen.

Beroepsvereniging

Uiteraard zijn wij aangesloten bij verschillende erkende beroepsverenigingen. Dit is een voorwaarde van de zorgverzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen. Zo weet u dat u te maken heeft met goed geschoolde acupuncturisten. Wij zijn lid van Zhong en LVNT. Wij vallen onder het klacht- en tuchtrecht van KAB en RBCZ. Ook staan we in de Zorggids.

Eigen risico

Het wettelijk eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Een afspraak bij ons heeft hier dus geen invloed op.

Verwijzing

U hebt géén verwijzing van huisarts of specialist nodig voor een bezoek aan onze praktijk.

Afzeggen of wijzigen van een afspraak

Bij afzegging graag 24 uur van te voren melden (per whatsapp, telefonisch of per email), hierdoor wordt voorkomen dat er kosten voor de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

Bij niet verschijnen zonder 24 uur van te voren af te melden, krijgt u een nota van € 40. Bij te laat afmelden (na 9:00 op de dag van de behandeling) ontvangt u een nota van € 40. Deze nota’s worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor eigen rekening.

 Economische crisis

De acupuncturisten bij Lingzhi praktijk zijn bekend met armoede. In China was er niet zo lang geleden nog sprake van honger. Ook om ons heen zien we veel (verborgen) armoede. Het kan iedereen overkomen. Daarom behandelen we per jaar enkele patiënten gratis. Het gaat dan om mensen die geen aanvullende zorgverzekering kunnen betalen, geen geld meer hebben en toch onverhoopt te maken krijgen met gezondheidsproblemen. Als u denkt hiervoor in aanmerking te komen, maak dit dan bespreekbaar.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over de kosten of over de zorgverzekering, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zien u graag in één van onze praktijken.

Reacties zijn gesloten.