Mannenproblemen

Want mannen en vrouwen zijn niet gelijk..

Het mooie van Chinese geneeskunde is dat het – veel meer dan de Westerse geneeskunde – kijkt naar de individuele mens. Er worden geen medicijnen ontwikkeld die voor iedereen werken, maar er wordt een individuele acupunctuurformule samengesteld of een op maat gesneden kruidenrecept. In de gezondheidszorg zien we ook dat mannen en vrouwen met hun geheel eigen problemen komen. Het levensritme van de vrouw wordt veel meer dan mannen bepaald door de hormoonhuishouding. De maandelijkse cyclus, zwangerschap en bevalling, de menopauze behoren tot het vrouwelijke domein. Toch zijn er ook typische klachten die meer tot het mannendomein behoren. Ik beschouw mannengezondheid daarom als een apart specialisme.

Typische mannenkwalen
Typische kwalen die meer bij mannen voorkomen zijn o.a. hart- en vaatklachten, een verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en aanwezigheid van risicofactoren voor bepaalde vormen van kanker en een hartaanval.
De omgang met stress is in mijn ervaring bij mannen anders dan bij vrouwen.
De ouder wordende man kan daarnaast te maken krijgen met zaken die de potentie en vruchtbaarheid aangaan.

Acupuntuur en mannengezondheid
Als de natuurlijke ritmes uit evenwicht zijn (bijvoorbeeld het slaapritme, de spijsvertering, het natuurlijke verouderingsproces) dan krijgen ziektes en ongemakken de kans om zich te openbaren.
Met acupunctuur en Chinese kruiden zijn een aantal mannenkwalen prima te reguleren. De oude Chinese geneeswijzen doen dit al vele honderden jaren.
Door de oude wijsheid te integreren met de huidige kennis uit Oost en West krijgt u het beste uit beide werelden.
Acupunctuur is gericht op het herstellen van balans, of homeostase. Het doel is altijd om u weer op weg te helpen, en niet om u jarenlang in therapie, of aan de kruidensupplementen te houden.

Hart- en vaatziekten.
Een hoge bloeddruk, een verhoogd cholesterol, roken, alcohol gebruiken, weinig beweging, veel stress, dragen niet bij aan uw gezondheid. In onze praktijk letten we bij mannen speciaal op het hart.

Potentie en vruchtbaarheid
In onze praktijk krijgen we regelmatig vragen over de sexuele gezondheid en onvruchtbaarheid. Vaak is het eerst de vrouw die er vragen over stelt, en komt de man pas later. Impotentie, een verminderd libido of problemen tijdens de sex zijn nog steeds geen gemakkelijk onderwerp om over te praten. Niet met partner en ook niet met therapeut. Toch is openheid gewenst. Wij proberen te luisteren, zonder te oordelen, en alles wat besproken wordt, blijft tussen ons. Ook uw privé zorgen en wellicht de punten waarvoor u zich mogelijk schaamt.
Met acupunctuur en kruiden is op dit gebied veel mogelijk. Kijkt u op onze speciale pagina’s onder mannengezondheid op deze website.

Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Reacties zijn gesloten.