Nieuws

Het is lente!

Geplaatst op 10 apr, 2018

Volgens de astronomie begint de lente als overal op het noordelijk halfrond de nacht en dag even lang zijn. Vanaf dat moment verandert alles in rap tempo. De natuur staat letterlijk op exploderen in prachtige en kleurrijke ontwerpen en er staat weer een rijk en weelderig Eetpalet op je te wachten: allerlei groen bladgroenten, rijk aan ijzer en vitamine C, eetbare bloemen, brandnetels en bijzondere smaakvolle kruiden.

De lente staat symbool voor het leven. De overgang van winter naar lente is dynamisch en robuust. De beschermende lagen die in de winter zijn opgebouwd, worden losgelaten. De lentewind maakt wakker en stimuleert het creatieve proces. Je zintuigen worden volop geprikkeld om weer actief en creatief aan de slag te gaan.

De natuur mag er tijdens de lente misschien mooi en fris uitzien, voor de mens is het niet altijd makkelijk om de overgang soepel te maken. Het kan zelfs zijn dat je je in plaats van vrij en energiek juist zwaarmoedig en opstandig voelt en dat je darmen protesteren. De opgehoopte afvalstoffen van de winter, ontstaan door het gebrek aan zonlicht en door onvoldoende beweging, zijn nog in je lichaam aanwezig en zullen dan ook in beweging komen zodra de eerste warme zonnestralen doorbreken. Op dit moment laat je lichaam slijm los, wat gepaard kan gaan met een hoop gesnotter. Je lichaam is als het ware nog niet klaar voor de volle lente en winterse vermoeidheid kan de kop opsteken. Met de juist voeding kun je dit proces in goede banen leiden.