Overgangsklachten

Acupunctuur is al eeuwenlang effectief bij typische overgangsklachten als nachtzweten, opvliegers, rugpijn, droge huid, stemmingswisselingen, vaginale droogte en een laag libido.

overgang

Acupunctuur werkt doordat het de balans herstelt waar de energiehuishouding is verstoort, het verbetert de circulatie van Qi (“energie” en bloed), en daarmee is het een veilige en effectieve behandelwijze.

Wat zijn de symptomen van de overgang?

De meest voorkomende symptomen van de overgang kunnen in twee groepen worden onderverdeeld:
1. Fysiek: opvliegers, zweetaanvallen, nachtzweten, vaginale droogte, verminderde zin in seks, veranderingen rondom het plassen, hartkloppingen, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, gewichtstoename
2. Mentaal-emotioneel: depressie, somberheid, angst, geïrriteerdheid, kort lontje, slechter geheugen en slaapproblemen.

overgangsklachten acupunctuur

Wat veroorzaakt menopauze problemen?

De periode van de overgang tot het moment dat er al een jaar geen menstruele bloedingen meer zijn geweest duurt gemiddeld tussen de twee en de vijf jaar. De hormoonproductie verandert. De menstruatie wordt onregelmatiger en kan zwaarder of lichter, langer of korter duren, in alle variaties. Ovulatie kan wel of niet optreden. De hormonale veranderingen veroorzaken de symptomen.

Hoe verlicht acupunctuur de overgangsklachten?

Vanuit de Chinese geneeswijzen gezien treden er veranderingen op in het evenwicht van de verschillende orgaan-energieën. Door deze eerst in kaart te brengen en vervolgens weer met elkaar in evenwicht te brengen, kom je makkelijker door het natuurlijke proces dat overgang heet.

Meer informatie?

Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Reacties zijn gesloten.