PCOS

Polycysteus Ovorium Syndroom (PCOS) is een redelijk veel voorkomend probleem tegenwoordig. Het treft enkel vrouwen in de vruchtbare leeftijd, waardoor het een belangrijke oorzaak is van verminderde vruchtbaarheid en het uitblijven van een gewenste zwangerschap. Met acupunctuur en andere Chinese geneeswijzen wordt de hormonale balans en de vrije stroom van energie (qi) beter gereguleerd. Daarnaast wordt de bloedcirculatie (Xue) verbeterd. Praktische leefstijl- en voedingsadviezen dragen ook bij om de PCOS problemen te verminderen. Kruiden kunnen als aanvulling dienen ter ondersteuning van de acupunctuur.

pcos acupunctuur

Symptomen van PCOS

PCOS wordt veroorzaakt door een hormonale verstoring. Als een arts de eierstokken onderzoekt met een echo, wordt er bij PCOS een groot aantal met lucht, vocht of een enigszins vaste massa gevulde blaasjes (cystes) gevonden. Het komt ongeveer bij 10% van de vrouwen voor.
Het belangrijkste symptoom van PCOS zijn menstruatieverstoringen zoals een niet regelmatige menstruatie, het uitblijven van een menstruatie of een eisprong. Andere veel voorkomende symptomen zijn zware beharing en acne. PCOS kan een oorzaak zijn van onvruchtbaarheid.

pcos en acupunctuur

Acupunctuur en PCOS

Met acupunctuur wordt geprobeerd om de menstruele cyclus te reguleren en de ovulatie te versterken. Door het energie-evenwicht en de hormonale balans te herstellen hopen we het lichaam een boost te geven, zodat het probleem op een natuurlijke manier wordt opgelost. Acupunctuur is ook een uitstekende keus bij acne!

Meer informatie?

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Reacties zijn gesloten.