sinusitis de ervaring van rein

Sinusitis: de ervaring van Rein

Allereerst. BEDANKT.

Ik heb belooft om een stukje te schrijven over mijn bevindingen van de behandeling die ik bij jullie heb ondervonden. Het is nu 2 jaar later, mischien een beetje laat om te reageren, maar nu kan ik wel beoordelen hoe de behandeling mij de langere termijn heeft geholpen.

Ik ben bij jullie gekomen omdat ik problemen met mijn luchtwegen heb/ had. Hooikoorts vanaf mijn 7de jaar, wat na mijn 20ste over ging in astmatische klachten. Daardoor gebruikte ik elke dag neusspray met ontstekingsremmers en slikte ik daarbij nog de nodige andere medicijnen om mijn klachten te onderdrukken.

Ik ben 2 jaar geleden bij jullie terecht gekomen omdat ik weinig opschoot met de medicatie die ik op dat moment kreeg. Inplaats van minder werden mijn klachten steeds heftiger en was ik eigenlijk altijd wel verkouden.

Ik moet zeggen, het was op veel moment echt zwaar, elke dag naar Den Haag om mij te laten behandelen. De behandelingen waren vooral in het begin erg zwaar. De reactie die de kruiden teweeg brengen is enorm. Ik kan begrijpen dat sommige patienten te snel stoppen, het is zwaar. Je voelt je alsof je een hele heftige hooikoorts aanval hebt en dat dan elke dag weer opnieuw, zeker de eerste 2 weken waren erg heftig. Aan de andere kant zie je ook wat er allemaal uit je holtes komt zetten aan fel groene snot, polipen, korsten, bloedpropje. Geen leuk praatje maar wel de waarheid. Sávonds in bed heb ik de eerst week een paar keer koorts gehad. Alles bij elkaar niet erg leuk. Ik heb mijzelf voor gehouden dat ik kosten wat het kost de behandeling wil afmaken. Wij laten ons door de huisartsen ook allerlei medicijnen aansmeren in de hoop dat het wat doet, maar het enige wat zij doen is je slijmbeurs in je hoofdholtes verdoven. Op het moment dat je dan weer aan andere prikkelende stoffen wordt blootgesteld, krijg je weer een reactie en lijken de medicijnen niet te helpen. Wat mij geholpen heeeft is het feit dat jullie hebben aangegeven dat jullie juist proberen de slijmvliezen te laten herstellen.

Na 2 1/2 week gebeurde er iets raars. Ik was s’ ochtends met de hond aan het lopen en ik ruik ineens allerlei kruiden en gras, de frisheid van de omgeving. Dat was mischien wel 20 jaar geleden dat ik dat zo duidelijk rook. Mijn reuk was zich aan het herstellen.

Uiteindelijk heeft de complete behandeling wel 3 mnd. geduurd. Het was zwaar, maar voor mij meer dan de moeite de waard. Ik gebruik geen medicijnen meer voor astma en ook niet voor Hooikoorts. Ik heb in totaal mischien 5 slechtere dagen gehad in 2 jaar tijd,maar nooit meer zo heftig als daarvoor.En waar ik nog het meest dankbaar voor ben is dat ik dit voorjaar 3 klassiekers gefiets heb met de racfiets in Mei en Juni. 2 jaar terug lag ik in die periode meerdere malen een week plat door de hooikoorts. Nu fiets ik meer dan 200 km in de week zonder ademhalingsproblemen. Ik merk wel dat ik wat overgevoelig ben op bepaalde momenten, maar echt rot voel ik mij daar niet meer bij. Heel af en toe ben ik wel verkouden, maar dat staat niet in verhouding tot 2 jaar terug toen was ik altijd snotterig.

Lingzhi ontzettend bedankt voor deze merkwaardige behandeling. Ik heb er veel baat bij gehad. Wat zeg ik, het heeft mijn leven een stuk aangenamer gemaakt.

Voor een ieder die overweegt om in behandeling te gaan of net begonnen is. Zorg dat je er tijd voor vrij maakt om de behandelig door te zetten en je zult zien dat je na een paar weken een kompleet ander mens bent. Succes en hou vol, want de beloning is groot.

Rein Sarink, 35 jaar en ondernemer

Reacties zijn gesloten.