Wie zijn wij?

Een stukje geschiedenis

Lingzhi praktijken is een samenwerkingsverband van een aantal acupuncturisten in de Randstad met als belangrijkste specialisatie neusproblemen. De eerste Lingzhi praktijk is in de jaren 80 opgezet in Rotterdam door dhr. You. Aan het eind van zijn loopbaan waarin hij grote aantallen mensen heeft geholpen heeft hij in China de titel van professor mogen aanvaarden. In 2016 is hij gepensioneerd. Stilzitten zit echter niet in zijn aard. Op dit moment is hij bezig met het verdere onderzoek naar de werking van Chinese kruiden.

De drie praktijken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werken verder met zijn gedachtengoed. Nog steeds zien we vrijwel dagelijks mensen die eerder door hem zijn behandelt, of hem via via kennen. De acupuncturisten, waaronder een aantal familieleden van de heer You,  hebben naast een gedegen reguliere opleiding ook een training gehad onder zijn leiding. 

Specialisatie: neusproblemen

Lingzhi praktijken voor traditionele Chinese acupunctuur zijn gespecialiseerd in de bestrijding van neusproblemen, zoals neusontsteking, neusbijholteontsteking (sinusitis), langdurige verstopping, snurken, hooikoorts en verlies van reuk- en smaakvermogen. Ook heeft Lingzhi praktijk een uitstekende reputatie bij het verhelpen van chronische hoofdpijn en migraine. Veel tevreden cliënten weten inmiddels de weg naar één van de praktijken te vinden. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor andere klachten. Wij zijn gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Chinese en Westerse geneeswijzen gaan prima samen

Wij zien traditionele Chinese geneeswijzen als aanvullend aan Westerse geneeskunde. In veel gevallen bent u beter af met Westerse geneeskunde. Maar wij hebben ook gemerkt dat met acupunctuur en Chinese kruiden resultaten te behalen zijn die artsen in het ziekenhuis niet voor mogelijk houden. Kennis over ziekte en gezondheid die in de loop van duizenden jaren is doorgegeven en verbeterd, blijkt ook voor ons nog zeer waardevol.

Balans

Gezondheid en ziekte gaat over balans. Met acupunctuur proberen we die balans op een natuurlijke manier weer te herstellen. En gelukkig is dit in veel gevallen mogelijk. Als u gezondheidsproblemen heeft, wacht niet te lang met het zoeken van medische hulp. Klachten gaan vaak niet vanzelf over en kunnen verergeren. Wilt u weten of acupunctuur ook voor uw gezondheidsproblemen geschikt is, neem dan gerust contact met ons op. Wij snappen dat acupunctuur soms best een hoge drempel is. Een vrijblijvend telefonisch gesprek of bezoek aan de praktijk kan daarom altijd (wel op afspraak).

Erkende therapeuten

Wij zijn lid van de Nederlandse en Europese beroepsverenigingen voor Chinese acupunctuur. Deze beroepsverenigingen stellen hoge eisen aan het lidmaatschap, zoals frequente bij- en nascholingen. Door dit lidmaatschap weet u dat u met een erkende en veilig werkende therapeuten te maken hebt.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden een deel van de kosten van een consult vanuit de aanvullende verzekering. Kijk dit na in uw eigen polis of vraag het ons!

Wij heten u van harte welkom in één van onze praktijken. Maak snel een afspraak!

Reacties zijn gesloten.