Acne / migraine: de ervaring van Monique

Drie jaar geleden ben ik gestopt met de pil ivm ernstige migraine. Na het stoppen met de pil kreeg ik extreem last van acne. Daardoor ben ik een jaar van het kastje naar de muur gestuurd in diverse ziekenhuizen. Niemand wist waar het vandaan kwam en werd bezaaid met medicijnen en smeersels. Een jaar later was ik het zo zat, ik voelde dat er iets niet klopte van binnen, was extreem onzeker en durfde af en toe de deur niet meer uit met die ernstige acne in mijn gezicht. Mijn moeder kwam met het idee om eens acupunctuur te proberen, het heeft mijn vader en broer vroeger met een kwaal geholpen. Ik was al op het punt van baat het niet dan schaad het niet… Nu denk ik ‘had ik het maar eerder gedaan’.

Wat een opluchting. Lingzhi kwam er direct achter dat er iets niet goed ging met de reiniging van mijn lever want ik had na 1,5 jaar nog steeds geen regelmatige menstruatie. bij Lingzhi had ik het gevoel dat ze me begrepen en verder lichamelijk keken, dan alleen naar het euvel acne. Na 1 maand werd het vuurrode en de grote gezwellen een stuk minder en kwam mijn zelfvertrouwen al weer stukje bij beetje terug. Na een half jaar later kan ik zeggen dat ik er helemaal van af ben en slecht af en toe een pukkeltje heb. Maar dit is te wijden aan menstruatie, eten en leefstijl.

Als ik met vriendinnen praat hoor je helaas steeds meer verhalen over lastig zwanger worden, migraine, menstruatieproblemen en meer vrouwenkwaaltjes. Ik geef dan 1 tip: Lingzhi, ik zweer inmiddels bij acupunctuur.

Mijn gedachten zijn: ‘kunnen we het niet met acupunctuur af, dan pas ga ik naar het ziekenhuis’. Het is voor mij wel bewezen dat de oosterse geneeskunde zoveel verder is dan de westerse geneeskunde. In de westerse geneeskunde krijg je overal wel een medicijn of tube voor, de oosterse geneeskunde werkt veel meer vanuit de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.