Stoppen met roken

Roken is een verslaving waar je moeilijk vanaf kunt komen. Bij het proberen om te stoppen met roken zien we vaak onthoudingsverschijnselen. Denk aan geïrriteerdheid, onrust, gewichtstoename en andere symptomen waardoor het stoppen moeilijker wordt en de poging wordt opgegeven. Gelukkig heeft ervaring en wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat traditionele Chinese geneeswijzen kunnen helpen van de verslaving af te komen.

stoppen met roken

Oosterse benadering

De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) heeft in haar meer dan 3000 jaar oude geschiedenis veel ervaring opgedaan bij verschillende gezondheidsproblemen. De Wereldgezondheidsorganisatie erkent TCG als een effectieve behandelingsmethode bij meer dan 70 kwalen, waaronder ook rookverslaving.

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur – een relatief jonge tak van acupunctuur – maakt gebruik van de verschillende punten op het oor om mensen van hun rookverslaving af te helpen. Als deze punten worden gecombineerd met verschillende traditionele punten op het lichaam, wordt zowel de aandrang om te roken verminderd als ook de nadelige onthoudingsverschijnselen waaronder gewichtstoename en onrust voorkomen. Na de acupunctuur horen we vaak dat de smaak van de sigaret verandert en weer als vies wordt ervaren. Sommigen voelen zich niet lekker, of ervaren een ongemakkelijk droge keel wanneer ze weer gaan roken en maken de sigaret uit voordat deze helemaal opgerookt is.

Wat kunt u verwachten bij een bezoek aan onze praktijk?

Bij uw eerste bezoek worden u allerlei vragen gesteld over uw gezondheidsklachten en de geschiedenis daarvan. Ook worden er algemene vragen gesteld over uw eetlust, uw energieniveau, uw slaappatroon etcetera. Met uw antwoorden probeert de therapeut een compleet beeld te krijgen van uw huidige gezondheidstoestand in Chinese termen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een tong- en een polsdiagnose.

Afhankelijk van uw eerdere ervaringen met stoppen met roken, de hoeveelheid sigaretten die u rookt en het aantal jaren dat u heeft gerookt wordt samen met u een plan gemaakt wat het meest effectief is. (Oor-)acupunctuur is niet pijnlijk.

Resultaten

Acupunctuur is zeer effectief in het ondersteunen bij het stoppen met roken en het verminderen van de ontwenningsverschijnselen. Toch komt het meeste werk nog steeds op uzelf neer. U moet echt willen stoppen, en dit de rest van uw leven willen volhouden. In onze ervaring is het ook van belang om aangeleerde routines rondom het roken te doorbreken en te vervangen door andere routines.

Een gezond besluit

Stoppen met roken is geen gemakkelijke opgave, maar met doorzettingsvermogen en goede ondersteuning kunt u ook stoppen. Net als roken een deel van uw levensstijl is geworden, komt er een gezonde manier voor in de plaats, met meer lucht, meer energie en minder kans op ernstige gezondheidsklachten als hart- en vaatziekten en kanker. Het aanleren van nieuwe en gezonde gewoontes op het gebied van eten en beweging zal eraan bijdragen dat u niet terugvalt in oud rookgedrag.

Meer informatie en/of een afspraak

Chinese geneeswijzen kijken naar u als mens, met uw eigen unieke ervaringen, ziektegeschiedenis en levenspatroon. Daarom zijn er geen standaardoplossingen. Een consult is altijd maatwerk. Voor meer informatie en /of een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tot gauw!

Reacties zijn gesloten.